Omtale & intervjuer med

Espen Skjerven

Artikkel

Juristene best på påskekrim

Artikkel i Juridika, 12. april 2020

Podcast 

Krimfestivalen i Oslo

Intervju med Marte Spurkland, 7. mars 2020

starter fra 26:15 

Artikkel

Langrenn.com

Artikkel i Langrenn.com, 7. september 2019

– Tom Grayston er 37 år gammel og ingen typisk antihelt. Han kjenner på lojalitet til familien og er aktiv. Han går blant annet på rulleski, klatrer og dykker. Han kom skjevt ut i ungdomsårene, men ble en tøffing etter møtet med militæret.

Det er ikke uten grunn at Skjerven fremhever rulleski som en av Graystons aktiviteter

– Jeg er oslogutt og elsker å gå langrenn. Da jeg flyttet til Sandnes for over seks år siden, går jeg mye på rulleski i fantastiske naturomgivelser på Jæren. Jeg er også rulleskitrener for barn i Sandnes arena, det store flotte rulleskianlegget som mange sikkert har sett fra TV-bildene fra Blink-festivalen.

– Mine erfaringer fra området, bruker jeg i Slakt. Jeg tror ikke det er mange krimhelter der ute som går på rulleski. Tanken er å få inn nytt og friskt blod i en jungel av ḱrimbøker, sier Skjerven.

Intervju

Juristen

Intervju i Juristen, Norges Juristforbund, 19. august 2019

Intervju

Sandnesposten

Intervju i Sandnesposten, 15. august 2019

“For meg var det viktig å bruke lokalområdet og vise engasjementet jeg har for Sandnes og omegn. Jeg er opprinnelig fra Oslo, men flyttet hit med kona. Jeg har blitt veldig glad i Rogaland og det kommer nok til syne i boken.”

“Boken tar for seg noen nasjonale problemstillinger, så jeg håper at folk ikke bare ser på dette som en lokal krim.”

Intervjuet ble senere også trykket på nettsiden til Solabladet 15. august 2019 og nettsiden til Jærbladet 19. august 2019.

Intervju

NRK Rogaland

Intervju på Lokalen, NRK Rogaland 29. juli 2019.

Intervju

Rett på sak

Intervju i domstolenes bransjemagasin juni 2019.

Intervju

Stavanger Aftenblad

Intervju i Stavanger Aftenblad 7. mars 2019

«Om dagen er Espen Skjerven dommer i Jæren tingrett. Men om kvelden er han krimforfatter.»

«Å jobbe som dommer er en travel hverdag. Det kan også være mange tunge saker å forholde seg til. Når Skjerven er på jobb, må alt fokus være på arbeidet. Disiplin, og en evne til å omstille seg til å tenke kreativt, har vært nødvendig for Skjerven.»

«For Skjerven har det vært viktig at boken skal være noe mer enn bare krim. Han ønsker også å ta opp visse problemstillinger i samfunnet. Skjerven skriver ikke kronikker. Fiksjon er hans måte å være samfunnsengasjert.

– Om boken kan skape debatt, så hadde det vært fint. Temaene jeg omtaler i boken er viktige. Samtidig vil jeg at boken skal kunne leses på to måter: Du kan velge å engasjere deg i samfunnsspørsmålene, eller du kan velge å lese boken som ren spenningskrim.»

Kontakt

Pressehenvendelser 

Wenche Haugsand

Forlagssjef

+47 921 30 098
wenche@pitchforlag.no

Andre henvendelser

Jens Skaaland

Salg- og markedssjef

+47 930 07 184
jens@pitchforlag.no

Pin It on Pinterest