Bøkene

Espen Skjerven

Om boken

Nyhet!  Svikere

Kripos-etterforsker Tom Grayston er blitt tilkalt til hjemlige trakter i Sandnes og Stavanger for å bistå i en sak der liket til en avdød næringslivsleder er blitt gravd opp og forsvunnet. Han var ingen hvemsomhelst, men konsernsjef i et oljeselskap som har vært involvert i en korrupsjons- og miljøskandale.

Tom og kollegaene står overfor en intens jakt på de skyldige, som ikke skyr noen midler i gjennomføringen av sin plan for å redde verden. 

Kommer 30. august 2024.
Boken kan forhåndsbestilles med signatur og personlig hilsen:
Les anmeldelser →

Om boken

Kleptokratiet

Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap. Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme.

Kleptokratiet ble utgitt i oktober 2022 av Liv forlag og er en kriminalroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten Slakt i 2019 og Blod er tykkere enn vann i 2021.

I januar 2023 ble Espen Skjerven nominert til krimprisen Sølvkniven  med Kleptokratiet.

Les anmeldelser →

Om boken

Blod er tykkere enn vann

Fosterforeldrene Ernst og Helga Vadland blir funnet drept hjemme på gården på Jæren. Da politibetjent Tom Grayston og makkeren Dagny Stokka ankommer åstedet, viser det seg at et fosterbarn mangler. Hvem er fosterbarnet og kan det kobles til drapene? I jakten på sannheten er ikke fosterbarnet det eneste som bærer på hemmeligheter.

Blod er tykkere enn vann er en virkelighetsnær politikrim. I etterforskningen av drapene berøres sentrale problemstillinger om barnevern og dyrevelferd.

Boken ble utgitt i november 2021 av Liv forlag. Det er Espen Skjervens andre krimroman i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten Slakt i 2019.

Hvorfor krim om barnevern?

Espen Skjerven dømmer i alle typer saker, også barnevernssaker. Et kjennetegn ved sakene er at de er unntatt offentlighet. I “Blod er tykkere vann” presenterer han flere av utfordringene fra ulike synsvinkler:

– Barnevernet

– Fosterbarn

– Biologiske foreldre

– Etterforskerne Tom Grayston og Dagny Stokka

«Vi trenger en barneverntjeneste som folk kan ha tillit til. Mye negativt skrives i Norge og i utlandet. For å forstå systemet, trengs kunnskap. De færreste leser fagbøker og fagartikler, men mange leser krimbøker. Jeg håper boken er en spennende krimhistorie, og at den samtidig gir leserne nye refleksjoner.

– Espen Skjerven

Les anmeldelser →

Om debuten

Slakt

Investor Erik Hoff kjemper for sin uskyld i en brutal dobbeldrapssak i Sandnes. Når politibetjentene Tom Grayston og Dagny Stokka undersøker nye tips i saken, vikles de inn i en mørk underverden av prostitusjon og grov menneskehandel. Sannhet og tillit settes på prøve, og grensen mellom skyld og uskyld viskes ut.

Slakt ble utgitt høsten 2019 av Pitch Forlag og er første bok i krimserien om Tom Grayston. Det er en virkelighetsnær krim  inneholdende rettssalsdrama, politietterforskning og spenningssekvenser.

Dette sa Skjerven om Slakt:

Som forfatter av Slakt har jeg hatt det privilegium å skape min egen historie og mitt eget univers, hvor hovedmålet har vært å lage spennende underholdning. Samtidig har jeg ønsket å utfordre sjangeren noe: å bringe alvoret inn i fiksjonen. Leseren gis anledning til å stille seg følgende spørsmål: Kunne dette ha skjedd i virkeligheten, og gjør samfunnet nok for å forhindre denne typen kriminalitet?

I 2020 ble han med Slakt nominert til å konkurrere om litteraturprisen Årets Ulest arrangert av Bookis.

Les anmeldelser →